aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Superlekker en gewoon binnen een half uur op tafel, deze vega auberginesoep met linzen en fetacrème. We gaan het nóg lekkerder maken: bestrijk warm flatbread met dikke yoghurt en bestrooi met fijngesneden groene kruiden. Rol op, snijd in plakken, geef bij de auberginesoep en dippen maar!Nog een delicious.recept voor vega soep!
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
3tenenknoflook,fijngesneden
3elolijfolie
2aubergines,in blokjes
140gtomatenpuree,blikje
½tlgemalen kaneel
3takjes tijm,blaadjes geplukt
1litergroentebouillon
100gcrème fraîche
100gfeta
250g linzen,uit blik of zak,uitgelekt
instructies
Snijd de knoflook fijn. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de aubergine erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree, kaneel en tijm toe en schep om.
Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Kook de soep in 10 min. gaar. Doe intussen de crème fraîche met de feta in de hakmolen of hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde crème.
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de linzen toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en schep er een lepel fetacrème in. Bestrooi evt. met wat extra kaneel of geurige tijmblaadjes.