vegetarisch

bataat-pastinaaksalade

aantal 4 | hoofdgerecht, salade | weekend | internationaal |
Roosteren brengt de smaak van groenten nóg meer naar boven. Ze blijven een beetje knapperig, heel lekker bij de zachte geitenkaas...
Niet zoveel tijd? Probeer dan een van deze vijf supersnelle vega gerechten.
voorbereiding20 minuten
kooktijd1 uur 45 minuten
totale tijd2 uur 5 minuten

ingrediënten

  • 3 tenen knoflook geperst
  • 4 el rozemarijnnaaldjes heel fijn gesneden
  • 80 ml olijfolie
  • 4 el (90 vloeibare honing
  • 1 tl chilivlokken + extra om te bestrooien
  • 175 g pecannoten
  • 500 g kleine zoete aardappels bataten, in partjes van 2 cm dik
  • 500 g kleine pastinaken in de lengte gehalveerd of in vieren gesneden
  • 150 g halfzachte geitenkaas in dikke plakjes
  • 1 bosje waterkers dikke steeltjes verwijderd citroenpartjes, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°Vet een grote braadslee in en bekleed met bakpapier.
  • Meng in een kom de knoflook, rozemarijn, olie, honing, chilivlokken, pecannoten en 1½ tl zeezout.
  • Spreid de zoete aardappel en pastinaak uit in de braadslee. Dek af met aluminiumfolie en rooster ± 40 min. tot ze gaar zijn. Verwijder de folie en schep de groente om met het notenmengsel. Verhoog de oventemperatuur tot 200°C en rooster de groenten met noten nog 15-20 min. tot ze mooi kleuren. Schep halverwege om.
  • Schep de groenten in een schaal en voeg de geitenkaas en waterkers toe. Bestrooi met wat chilipoeder en serveer met citroenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 865kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 60g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Nigel Lough. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!