aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
lactosevrij
Zalm en Aziatische smaakmakers zijn altijd een gouden combinatie. Gember, soja en sesam geven deze makkelijke maaltijd een heerlijke twist en de spinazie levert fijne voedingsstoffen. Ook nog eens lekker snel klaar met kokend water uit de Quooker-kraan! Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.Zin in meer zalm? Maak één van deze 13 recepten voor in de oven.
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
½visbouillonblokje
1stukjeverse gember van 5 cmin dunne plakken
1steranijs
1kaneelstokje
100mlrijstwijn of droge sherry
125mlsojasaus
2bosuitjesin stukken + extra
4zalmfilets met velà 200 g per stuk
300gsobanoedels of andere noedels
500gspinazie
½elsesamolie
instructies
Doe 300 ml kokend water in een pan waarin de zalmfilets net naast elkaar in passen. Los het bouillonblokje erin op. Doe de gember, steranijs, het kaneelstokje, rijstwijn, sojasaus en bosuitjes erbij en laat ± 15 min. zachtjes afgedekt trekken.
Doe dan de vis erbij, zet het vuur uit en laat afgedekt in ± 10 min. garen. Kook intussen de noedels in kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roerbak de spinazie in delen in een grote pan met de sesamolie en breng op smaak met zout.
Neem de vis uit het pocheervocht en serveer met de noedels en de spinazie. Kook eventueel het pocheer- vocht wat in en geef het erbij. Bestrooi met bosui.
Voedingswaarde:
calorieën: 889kcal
|
eiwit: 56g
|
vet: 40g
|
koolhydraten: 71g
auteur: delicious.
Met de Quooker-kraan heb je áltijd kokend water bij de hand en omdat je nooit te veel water kookt, bespaar je energie. Je water smaakt beter door het filter. Een waterkoker is overbodig… dus zo bespaar je ook ruimte. De kraan is 100% veilig en heeft een kindveilige bedieningsknop.Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Victor De Launay