Deze heerlijke gebraden laksakip kan binnen een kwartier de oven in. De frisse Aziatische salade met sperziebonen, taugé en limoen past perfect bij de pittige kip. Liever gebraden kip zonder Aziatische twist? Probeer dan onze gebraden kip met knoflookmayonaise.
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd1 hourhour
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
75glaksapasta*
1kipvan 1,6 kg, opengeknipt aan rugzijde, opengeklapt en platgedrukt
150gsperziebonenin schuine stukken
250gkerstomaatjesin kwarten
150gtaugé
1bosjekorianderblaadjes geplukt
1lange rode peperin dunne plakjes
sap van 1 limoen
ook nodig
bakpapier
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel 1 el van de laksapasta onder het vel van de kippenborst en strijk nog 1 el over de kip. Leg een vel bakpapier in een braadslee en leg de kip erop. Braad de kip 30 min. in de oven, bestrijk met de rest van de laksapasta en braad nog 30-40 min. of tot hij gaar is. Laat de kip, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 10 min. rusten.
Maak intussen de salade: blancheer de sperziebonen kort in kokend water. Meng de tomaatjes, taugé, koriander, sperziebonen en peper in een kom en zet weg.
Giet voor de dressing de uitgelopen sappen van de kip in een kom, meng met het limoensap, breng eventueel op smaak met zout. Besprenkel de salade met de dressing.
Voedingswaarde:
calorieën: 625kcal
|
eiwit: 68g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
* Laksapasta is te koop bij de toko. Vervang het evt. door Thaise rode currypasta (die is wel pittiger!).Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simon. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Merijn Tol