aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
internationaal |
Een combinatie van twee klassiekers: steak tartare en vitello tonnato. Een super snel recept waarmee je indruk maakt op gasten! Maak voor kinderen de kalfstartaar aan met een beetje losgeklopt ei en wat paneermeel. Bak de tartaartjes in olijfolie mooi bruin en vanbinnen rosé of nét gaar.Toch liever een van de twee? Maak dan deze Aziatische steak tartare.
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
1stokbroodin dunne sneetjes
1blikje tonijn in olijfolie160 g, uitgelekt
2elmayonaise
3potjeansjovisfilets in olijfolie
1-1½eldroge witte wijn
2tlkappertjes
handvol gemengde groene kruidenfijngesneden
1-2tlbiocitroenrasp
4kalfsoesters à 100 g 150 g
mesclun
voorraad
olijfolie
zeezout
100gboter op kamertemperatuur
instructies
Verwarm de oven voor tot 220°C.
Leg de sneetjes stokbrood op een bak- plaat. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zeezout. Bak de crostini in 8-10 min. goudbruin en krokant.
Pureer intussen de tonijn met de mayonaise, ansjovis, wijn en kappertjes. Breng op smaak met zout en peper. Prak met een vork de kruiden en citroen- rasp door de boter en voeg naar smaak zeezout toe.
Snijd de kalfsoesters in stukjes en doe ze in de keukenmachine. Pulse ze heel kort tot een net samenhangende tartaar. Maak de kalfstartaar aan met de helft van de tonijnsaus en breng flink op smaak met zout en peper. Schep - gebruik even- tueel een kookring - de kalfstartaar op 4 borden. Maak de mesclun aan met olijf- olie en leg erbij. Serveer met de crostini en kruidenboter. Zet de rest van de tonijn- saus apart op tafel voor erbij.