tonijn met sumak en komkommer-muntsalade

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters | glutenvrij
Dit beeldschone gerecht maak je in een halfuurtje klaar. Je marineert de verse tonijn in een mix van olie, zout en sumak. Bonenmengsel met granaatappelmelasse erbij en de frisse yoghurt en bietenrelish maken het helemaal af. Zo mooi en lekker kan simpel zijn!
totale tijd25 minuten

ingredi├źnten

  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 el sumak*
  • 1 el zwarte peper grofgemalen
  • 4 albacore tonijnfilets** van 180 gr
  • 5 el extra vergine olijfolie + extra voor het bestrijken
  • 1 komkommer in de lengte gehalveerd, zaad eruit geschraapt, in dunne plakken
  • 1 handvol korianderblaadjes in stukjes gescheurd
  • 2 el amandelschaafsel geroosterd
  • 80 g gemarineerde geitenkaas uitgelekt
  • 1 el citroensap + citroenpartjes voor erbij
  • 1 blik canellinibonen of witte bonen 400 gr, afgespoeld, uitgelekt
  • 4 el granaatappelmelasse***
  • 1 handvol muntblaadjes in stukjes gescheurd

instructies

  • Meng in een kom de gedroogde kruiden en specerijen. Bestrijk de tonijnfilets met wat olie, bestrooi ze met zout en wentel ze door het sumakmengsel.
  • Meng in een kom de komkommer, verse munt, koriander, het amandelschaafsel en de geitenkaas. Voeg het citroensap, 2 el olijfolie en wat zout en peper toe en schep door elkaar. 
  • Meng in een pan de bonen met 1 el olie en 1 el granaatappelmelasse. Verwarm ze al roerend op laag vuur.
  • Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en schroei hierin de tonijnfilets in 1. min. per kant dicht, zodat ze van binnen nog roze blijven.
  • Verdeel het bonenmengsel over 4 borden en leg de tonijnfilets erop. Schep hierop een beetje yoghurt en bietenrelish en schep de komkommer-muntsalade erop. Sprenkel de rest van de granaatappelmelasse erover en garneer met citroenpartjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious. magazine
* Sumakpoeder is een citroenachtige specerij, te koop bij Midden-Oosterse winkels. Je kunt het evt. vervangen door wat citroenrasp.
** Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.
*** Te koop bij mediterrane winkels. Of neem balsamicosiroop als alternatief. 
RECEPTEN VALLI LITTLE, WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING ELLEN VAN MOL
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!