Paella is zó lekker, zó zomers en zó makkelijk voor veel mensen te maken. Een ideaal veel-vrienden-gerecht. Het fijne aan paella is alle ingrediënten kunnen vervangen worden door iets gelijkwaardigs: konijn door kip, zeefruit door verse vis van de markt en voeg gerust doperwten of broccoli toe. Dus trommel je vrienden op en eet, lach en feest samen!Tafel vol met mensen? Hier vind je de lekkerste paella's!
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie
3rode uiengrof gesneden
1rode paprikain blokjes
2tenenknoflookgrof gesneden
150gserranohamdikke plakken, in luciferdunne repen
300-350gkonijnenboutenin stukjes
½tlgerookt paprikapoeder(pimentón de la vera)
1lkippenbouillon
1flinke pluk saffraan
± 350 gpaellarijst of arboriorijst
1blikje artisjokharten uitgelekt en gehalveerd
250gongepelde rauwe garnalen
200gzeefruit met mosselen of alleen inktvisjesdiepvries
2handenvolmosselenschoon, maar mét schelp, voor de garnering
grof zeezout of -flakes
1flinke handvol bladpeterseliegrof gesneden
instructies
Verhit de olie in een wijde en lage metalen pan. Voeg de uien en paprika toe en roerbak 5 min. Voeg op het laatst de knoflook toe.
Voeg dan de reepjes ham en het konijnenvlees toe. Bak alles al omscheppend tot het konijn goudbruin is. Voeg het paprikapoeder toe. Verwarm de bouillon met de saffraan in een andere pan tot het net kookt. Roer de rijst door de groenten in de pan en bak kort mee. Overgiet met de hete bouillon, roer alles even goed door en draai het vuur zacht. Laat de paella in ± 20 min. gaar worden.
Controleer intussen de mosselen. Gooi kapotte schelpen en schelpen die na een flinke tik niet sluiten weg.
Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de artisjokken, garnalen, zeefruit en de mosselen toe, dek af met wat aluminiumfolie en serveer de paella als de mosselen open zijn gegaan. Bestrooi met wat grof zeezout, peper uit de molen en de peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 505kcal
|
eiwit: 40g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 52g
auteur: delicious. magazine
Recepten Yvette van Boven Fotografie Eric van Lokven Styling Cyn Ferdinandus Bereiding Eke Mariën