nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

zoete-aardappel-wortelsoep met korianderolie

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, weekend | |
Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Proef in deze soep de pit van gember, sereh en limoen en ook het aardse van zoete aardappel en wortel. 
kooktijd45 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 7 el arachide-of druivenpitolie
  • 1 ui groot, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 el gemberwortel geraspt, vers
  • 2 blaadjes djeruk purut limoenblad, fijngesneden
  • 1 stengel sereh citroengras, alleen het witte deel, heel fijn gesneden
  • 3 el currypasta rood
  • ± 650 g zoete aardappels geschild, in blokjes
  • ± 500 g wortelen geschrapt, in stukjes
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 15 g korianderblad + extra om te garneren
  • 1 limoen sap
  • 270 ml kokosmelk blik
  • 1 el vissaus
  • ½ tl donkerbruine basterdsuiker
  • chilipeperringetjes om te garneren
  • kokosvlokken droog geroosterd, om te garneren

instructies

  • Verhit 2 el van de olie in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak de ui hierin al omscheppend ± 3 min. Voeg de knoflook, gember, limoenblaadjes en het citroengras toe en bak al omscheppend ± 2 min. tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de currypasta toe en bak ± 1 min. al omscheppend tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de zoete aardappels en wortels toe, schep om, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook ze in ± 30 min. zachtjes gaar. Pureer de soep.
  • Pureer intussen in de keukenmachine de koriander me de resterende 4 el olie en de helft van het limoensap. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom.
  • Voeg de kokosmelk, vissaus, suiker en de rest van het limoensap toe aan de soep. Laat al roerend 2-3 min. doorwarmen op laag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen, lepel de korianderolie erover en bestrooi met chilipeper, kokosvlokken en korianderblad.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Anne Woodman. Fotografie: Al Richardson. Styling: Bhavani Konings. Bereiding: Kerrie Ray
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

zoete-aardappel-wortelsoep - delicious

Vijf extra receptideeën