Vis bakken

vis bakken remouladesaus | delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | frans |
delicious. maakt van alle chefs in de dop een betere kok. Vandaag gaan we vis bakken. In een krokant jasje en met zelfgemaakte remouladesaus.
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 500 g witvisfilets vers, koolvis
  • 50 g bloem
  • 2 eieren losgeklopt
  • 8 beschuiten fijngemalen
  • 2 el boter
  • 2 el olie
  • extra nodig: keukenpapier

remouladesaus

  • 100 ml mayonaise
  • 100 ml dikke yoghurt Griekse of Turkse met 10% vet
  • 1 el kappertjes grof gehakt
  • 1 el peterselie plat, fijngesneden
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 2 augurken klein, fijngehakt

instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de remouladesaus in een kom. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  • Dep de visfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout.
  • Doe de bloem, het ei en de beschuit elk in een diep bord. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het beschuitkruim.* Druk alles goed aan, want ze moeten goed ‘in hun vel’ zitten.
  • Verhit de boter en olie 1 min in een koekenpan en bak hierin de visfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
delicious. helpt: vis bakken
* Probeer eens een ander smaakje. Meng 1 el verse groene kruiden door de bloem of 1 tl paprika- of kerriepoeder.

Styling: Jan Willem van Riel. Recept: Eke Mariën. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Eric van Lokven
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


vis bakken remouladesaus | delicious