nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

vegetarische curry met pompoen en bieten

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | mediterraans |
In deze vegetarische curry gaat een flinke dosis kruiden en pompoen. Tegenwoordig is pompoen het hele jaar door goed te verkrijgen in de winkel dus ben je niet langer seizoensgebonden. Zin in meer pompoen? Maak dan deze pompoenhummus met kipsalade.
Bereiden1 uur 30 minuten

ingrediënten

  • 800 g jonge bietjes rauw, steeltjes bijgesneden, schoongeboend
  • 2 el zonnebloem of kokosolie
  • 1 ui in dunne halve ringen
  • 1 chilipeper in dunne ringetjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 tl kurkuma gemalen
  • 2 tl komijn gemalen
  • ½ tl chilipoeder
  • 3 el tomatenpuree
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 400 g flespompoen geschild, in blokjes van 2 cm
  • 3 el cashewnoten rauwe, ongezouten
  • yoghurt gebakken kerrieblaadjes en warm platbrood, voor erbij

instructies

  • Doe de bietjes in een grote pan, overgiet ze met koud water en breng aan de kook op halfhoog vuur. Draai het vuur laag en kook ze in 45-60 min. gaar. Giet af en vang 500 ml van het kookvocht op.
  • Verhit 1 el van de olie in een koekenpan en bak op halfhoog vuur de ui en de chilipeper ± 2 min. al omscheppend. Voeg de knoflook, kurkuma, komijn en het chilipoeder toe en bak ± 4 min. mee. Doe de tomatenpuree er bij en bak nog ± 2 min. mee.
  • Schenk het opgevangen bietenkookvocht terug in de pan en voeg de pompoen en het uimengsel en wat zout en peper toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de pompoen in ± 15 min. gaar.
  • Schil de bietjes. Snijd 150 g biet in stukken en pureer ze. Snijd de overige bietjes doormidden of in vieren. Voeg de kleingesneden bieten samen met de bietenpuree toe aan het pompoenmengsel. Draai het vuur halfhoog. Laat alles 4-5 min. doorwarmen. Voeg de spinazie toe en laat slinken terwijl je hem erdoor schept. Neem van het vuur en houd afgedekt warm.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de cashewnoten al omscheppend in ± 3 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en hak ze grof.
  • Schep wat yoghurt op de pompoencurry, strooi de cashewnoten en kerrieblaadjes erover en serveer er warm plat brood bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Jill Dupleix. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën