nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
veganistisch

vegan amandel-tijm kaasje

aantal 1 | hapje | | nederlands |
Dit amandelkaasje is een iets kruimelig maar wel smeerbaar. Heerlijk als je trek hebt in iets hartigs en zouts. Lekker bij de borrel op een cracker.
Vul je vegan borrelplank aan met deze heerlijke hummus.
voorbereiding10 minuten
kooktijd40 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 150 g rauwe blanke amandelen
  • 15 ml plantaardige yoghurt
  • 2 tl appelazijn
  • ± 15 ml lekkere olijfolie + extra voor de tijm
  • blaadjes van 3 takjes tijm + extra takjes om te versieren.

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°. Maal de amandelen in een blender of kleine kom van de keukenmachine samen met de yoghurt, 90 ml water en de azijn een klein beetje grover dan amandelmeel. Meng de gemalen amandelmassa met de olie, de tijm en ± 1 flinke tl zout (of meer/minder naar smaak). Vorm er een rond kaasje van.
  • Wrijf de tijmtakjes om te versieren in met olijfolie en verdeel ze over het kaasje. Druk iets aan.
  • Bak het kaasje op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in ± 40 min. gaar en lichtbruin. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer. Beeld: iStock
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

vegan kaas - delicious

Vijf extra receptideeën

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!