nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

uienmarmelade

aantal 1 | bijgerecht | kerst | frans |
Wil je aan de slag met de geitenkaas-uitaartjes uit ons aprilnummer? Daar heb je een uienmarmelade voor nodig en die maak je easy zelf. Vul meer dan één potje, zodat je altijd een smaakmaker standby hebt staan.
voorbereiding10 minuten
kooktijd40 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 5 uien rood, in ringen
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 50 g basterdsuiker donkerbruin
  • 200 ml wijn rood
  • 2 takjes tijm blaadjes

instructies

  • Verwarm de olijfolie en bak de ui met de knoflook zachtjes ± 2 min. aan. Zet het vuur helemaal laag en laat het mengsel ± 30 min. met het deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe om. Voeg de suiker, de wijn toe en de tijm toe en laat al roerend helemaal inkoken tot de suiker gaat karameliseren. Breng op smaak met peper en zout en laat helemaal afkoelen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

uienmarmelade | delicious

Vijf extra receptideeën

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!