Turkse plaatpizza met aubergine

turkse pizza met aubergine | delicious


aantal 12 | hoofdgerecht | zomer | turks |
Kneden, rijzen, uitrollen, beleggen met lamsgehakt, aubergine en tomaat, 20 min. in de oven en klaar is je Turkse pizza! Cheaten? Neem dan een groot plat Turks brood, snijd dit horizontaal door, besprenkel met olijfolie en beleg de snijvlakken met de tomaat en het gehaktmengsel.
kooktijd30 minutes
Rijzen/oven1 hour 20 minutes
totale tijd1 hour 50 minutes

ingrediënten

  • 500 g bloem gezeefd + extra voor uitrollen
  • 1 zakje gist gedroogd, à 7 g
  • 5 el olijfolie
  • 2 uien rood, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 300 g gehakt lams- of runder
  • 1 tl komijn gemalen
  • ½ tl kaneel gemalen
  • 1 aubergine in blokjes
  • 4 trostomaten in dunne plakjes
  • 1 bosje koriander blad grof gesneden
  • 4 el pistachenootjes ongezouten gepelde, grof gehakt
  • olijfolie extra vierge
  • 300 g Turkse yoghurt voor erbij

instructies

  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken van de bloem, gist, 3 el olijfolie, 275 ml handwarm water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
  • Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan. Fruit de uiringen met de knoflook zachtjes 5 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul op half hoog vuur. Schep de komijn en de kaneel erdoor en bak nog 1 min. Voeg de aubergine toe en bak de groente in 4 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een royaal met bloem bestoven werkvlak uit tot een ovale lap van 42-45 cm lang, keer regelmatig en bestuif met nog wat bloem. Leg op een bakplaat met bakpapier. Belg met de plakjes tomaat en het gehakt-auberginemengsel. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.
  • Haal de taart uit de oven, bestrooi met de koriander en pistachenoten en besprenkel met extra vierge olijfolie. Snijd de plaatpizza warm in brede repen en serveer hem met een lepel yoghurt.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


turkse pizza met aubergine | delicious