nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

trio van kaasfondue

aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | |
Koop de kaas voor deze trio van kaasfondue zo laat mogelijk. Kaas verliest namelijk smaak tijdens het bewaren. Haal kaas 1 uur voor bereiding uit de koelkast, verwerk ’m plukje bij plukje in de wijn en roer goed. Wist je dat je kaasfondue ook uit een pompoen kunt serveren? Dat doe je zo…
kooktijd30 minuten

ingrediënten

boerenkaasfondue

  • 25 g boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml droge witte wijn
  • 150 g boerenkaas extra belegen, geraspt
  • 150 g ruygentaler geraspt
  • 150 g doruvael geraspt
  • 2 el oude jenever

geitenkaasfondue

  • 25 g boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml droge witte wijn
  • 275 g geitenkaas belegen, geraspt
  • 1 stuk Franse chèvre fijn gebrokkeld
  • 1 el bieslook vers, fijngesneden
  • 1 el tijm vers
  • 2 el kirsch

italiaanse blauwaderfondue

  • 25 g boter
  • 1 el bloem
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 g fontina bergkaas uit Aosta-vallei, geraspt
  • 150 g provolone zachte smeltkaas uit Noord-Italië, geraspt
  • 150 g gorgonzola picante geraspt
  • peper en/of nootmuskaat

instructies

  • Maak elke fondue van dit trio in een aparte pan. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat de bloem een paar minuten op laag vuur garen en roer af en toe.
  • Schenk de wijn erbij, draai het vuur hoger en klop alles met de garde tot een dikke gebonden saus. Als de saus kookt,
  • kan het vuur weer zachter.
  • Doe de kaas in drie delen bij de wijnsaus en roer goed tot alle kaas is opgenomen.
  • Roer de jenever door de boerenkaasfondue en de kruiden en kirsch door de geitenkaasfondue.
  • Voeg naar smaak gemalen peper en/of nootmuskaat toe. Houd de fondues warm in een fonduepan en geef er rauwe of geblancheerde groenten bij (paprika, aubergine, courgette, pompoen, wortel, sherrytomaat, broccoli, peer), Turks brood en goed zuurdesembrood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Interviews: Laura van Heusden, Marion de Boer, Bas Robben. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

kaasfondue

Vijf extra receptideeën