nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

tjaptjoi met rijst

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | chinees |
In de tijd dat je bij de afhaalchinees op je bestelling wacht, draai je zelf deze tjaptjoi in elkaar. Dus geen smoesjes, zelf maken!
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 300 g rijst wit
  • 2 el wokolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 200 g peultjes afgehaald
  • 1 wortel in schuine plakjes van 2 mm
  • 250 g champignons in plakjes
  • 1 komkommer in lange linten geschaafd
  • 150 ml groentebouillon van tablet
  • 2 tl maïzena
  • 125 g taugé
  • 2-3 sojasaus Chinees

instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak de ui op halfhoog vuur 2 min. voeg de peultjes, wortel en champignons toe en roerbak 4 min. Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog 3 min. shenk de bouillon erbij. Roer de maïzena glad met 2 el koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjaptjoi.
  • Schep de taugé erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper (of sambal). Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de tjaptjoi bij.
  • Geef er sambal en cassavekroepoek bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Vijf extra receptideeën