nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

thaise noedelsalade met garnalen

aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | | oosters, thais |
Dit is een ideale , gezonde lunch om mee naar het werk te nemen. In de groenten zitten veel vitaminen en de rode peper geeft je stofwisseling een oppepper.
kooktijd30 minuten
Koelen1 uur
totale tijd1 uur 30 minuten

ingrediënten

  • 1 limoen liefst biologische
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ rode peper zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 200 g Noorse garnalen gepeld
  • 150 g udonnoedels of rijstnoedels mihoen of glasnoedels*
  • el vissaus Nam pla
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl gembersiroop
  • 1 kleine lomkommer liefst biologisch, schoongeboend
  • 200 g boswortels
  • ¾ rode paprika in dunne repen
  • ¼ rode ui fijngesneden
  • 40 g alfalfa
  • 4 el koriander grof gesneden
  • 1 el sesamzaad geroosterd

instructies

  • Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de limoen uit. Meng ½ el limoensap, het limoenrasp, de olie en peper door elkaar, schep de garnalen erdoor en zet dit ± 1 uur in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Klop een dressing van de rest van het limoensap, de vissaus, sesamolie en gembersiroop.
  • Boen de komkommer schoon. Halveer de komkommer in de lengte, schraap het zaad er met een stevig theelepeltje uit en snijd de helften in boogjes. Snijd de wortel in schuine plakjes en snijd de plakjes vervolgens in dunne reepjes.
  • Schep de noedels, komkommer, wortel, paprika, ui en alfalfa door elkaar. Meng de dressing er voorzichtig door, verdeel de garnalen erover, bestrooi met de koriander en sesamzaad.
  • * Udon is een dikke noedel, gemaakt van tarwemeel. Volkorentarwe udon heeft meer beet en smaak, een hogere voedingswaarde en is verkrijgbaar bij de natuurwinkel en sommige toko’s. Rijstnoedels zijn dunner en, zoals de naam al aangeeft, van witte rijstebloem gemaakt en bevatten vrijwel geen vezels. Hierdoor zijn de noedels licht verteerbaar en krijg je ook weer sneller trek. Glasnoedels zijn transparant en gemaakt van mungboontjes, de groene boontjes waaruit taugé ontspruit.
Voedingswaarde:
calorieën: 290kcal
| |
vet: 10g
|
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
Tekst: Katinka Huiskamp. Fotografie: Sven Benjamins. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Mariën
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!