nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

terrine met stoofpeertjes en witte chocolade

aantal 6 | nagerecht | feestelijk, kerst | |
Deze zoete terrine kun je 1-2 dagen van tevoren maken.
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 3 gelatineblaadjes wit
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 400 g witte chocolade grof gehakt
  • 2 el perenlikeur bijv. poire williams
  • 500 g mascarpone
  • 1 vanillestokje in de lengte opengesneden, zaad eruit geschraapt
  • biolimoenen sap en rasp
  • 500 g stoofpeertjes* + kookvocht
  • 2 takjes munt blaadjes
  • ook nodig: cakeblik van ± 21 cm 1,5 l of 2 of meer kleine terrines

instructies

  • Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Bekleed een vorm royaal met plasticfolie. Verdeel de granaatappelpitjes over de bodem.
  • Smelt de chocolade in een kom au bainmarie boven een pan kokend water (de bodem van de kom mag het water niet raken). Neem meteen van het vuur en roer regelmatig door tot alle chocolade is gesmolten. Haal de gelatineblaadjes uit het water en verwarm in een kleine steelpan met aanhangend water en de likeur zachtjes tot net helemaal opgelost, laat niet koken. Neem meteen van het vuur.
  • Klop de mascarpone, vanille, helft van het limoensap en -rasp en de opgeloste gelatinein een ruime kom door elkaar. Schep het mascarponemengsel door de chocolade en klop met de mixer luchtig. De massa moet ongeveer de consistentie van stijve slagroom krijgen. Doe de helft van de chocolademassa in de terrine vorm. Dep de stoofpeertjes droog en verdeel ze over de chocolade, dek af met de rest van de chocolademassa. Laat in de koelkast in 4-6 uur opstijven.
  • Kook intussen het stoofpeervocht met de rest van de limoenrasp en -sap en de helft van de munt in tot een dikke siroop. Laat afkoelen en zeef het. Stort de terrine, snijd in mooie plakken en serveer met de siroop. Garneer de terrine met de rest van de munt.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Sommige groentewinkels hebben kant-en klare stoofperen. Of maak ze zelf.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten m.m.v. duikelman.nl / dille-kamille.nl / nijhofbaarn.nl / kookwinkel.nl
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

terrine-delicious

Vijf extra receptideeën