nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

tartare van ei met pangrattato, kappertjes en puree

aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, kerst | internationaal |
Een eitje is zo simpel, maar je kunt blijven variëren met ingrediënten. Tartare is dus ook perfect om creatief met restjes te koken.
Deze ingredienten heb je waarschijnlijk niet over... maar deze tartare met sint-jakobsschelpen en pata negra is ook heel lekker!
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels
  • 4 eieren, half hard gekookt
  • 175 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el kappertjes
  • 4 sjalotjes, in reepjes
  • 4 el oud broodkruim
  • 150 ml melk
  • 3 el boter
  • 75 g waterkers, grof gesneden + houd wat blaadjes apart voor versiering

instructies

  • Kook de aardappels – in de schil – in ruim gezouten water gaar in 20-25 min. Pel intussen de eieren, halveer ze en wip het eigeel eruit. Hak het eiwit fijn. Prak het eigeel in een kom met 125 ml olijfolie, knoflook, paprikapoeder en zout naar smaak tot een smeuïge emulsie. Voeg evt. nog wat extra olie toe als het niet smeuïg genoeg is. Hak de kappertjes grof. Bak ze met de sjalotjes, het broodkruim in de rest van de olijfolie goudbruin. Pel de aardappels en laat ze uitstomen. Stamp fijn. Verhit de melk, meng door de aardappels samen met de boter, stamp en roer tot een fijne puree. Wil je heel fijne puree, gebruik dan een zeef. Meng het grootste deel van de waterkers door de puree.
  • Doe een lik puree op elk bord en leg er wat waterkers op. Houd wat pangrattato apart om te versieren en leg ernaast tartare van de fijngehakte eieren, dooierdressing en de pangrattato.
Voedingswaarde:
calorieën: 695kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 58g
|
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
Voorbereiden (1 dag van tevoren): Kook de eieren en maak de dooierdressing, bewaar in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur.
Styling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

tarte van ei knoflook pancetta - delicious