nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

tartare van buikspek met misoboter, sinaasappel en gember

aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, kerst | internationaal |
Deze Japanse variant van de klassieke tartare is een explosie van smaak. Nog zo’n lekkere Aziatische variant: steak tartare met gember en sesamolie.
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 1 stuk buikspek à 400 g, zonder zwoerd (of gebruik speklapjes)
  • 1 el boter
  • ½ el lichte misopasta
  • rasp van ½ (bio)sinaasappel
  • 4 el ingelegde Japanse gember, de helft fijngesneden
  • 1-2 el ponzu*
  • 6 lente-uitjes, zeer fijn gesneden
  • 2 el gomasio*
  • shisocress

instructies

  • Snijd het buikspek in mini-blokjes. Bak ze rondom goudbruin in de koekenpan in ± 7 min. Meng de boter met de misopasta en bak nog 1-2 min. mee. Meng ook de helft van de sinaasappelrasp, de helft van de fijngehakte gember en de ponzu erdoor.
  • Verdeel in mooie porties over 4 borden of kommetjes (of maak 1 grote). Leg in het midden plukjes ingelegde gember en eromheen – of in kommetjes – bergjes lente-ui, gomasio en shiso. Of meng al een beetje. Bestrooi met de rest van de sinaasappelrasp.
Voedingswaarde:
calorieën: 400kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
* Ponzu is een lichte, Japanse saus van zoete rijstwijn, zeewier, bonitovlokken en soms sojasaus. Gomasio is grof gemalen geroosterd sesamzaad gemengd met zout. Beide te koop bij de Aziatische supermarkt of online.
Styling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

tartare van buikspek misoboter sinaasappel gember - delicious

Vijf extra receptideeën