nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

tagliatelle met erwten, snijbonen & karbonade

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Deze heerlijke tagliatelle met verse erwten, snijbonen, en karbonade zit bomvol smaak. Laat in de saus nog een restje verbrokkelde gorgonzola smelten voor wat pit.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 150 ml wijn droge witte
  • 400 g doperwten* vers
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 4 scharrelkarbonades
  • 2 el pijnboompitten
  • 400 g snijbonen in dunne reepjes
  • 150 ml slagroom
  • 400 g tagliatelle vers

instructies

  • Breng de wijn met de helft van de erwten en de knoflookteen aan de kook. Draai het vuur laag en kook de erwten in 6-8 min. gaar.
  • Breng intussen alvast een pan met ruim water aan de kook voor de pasta.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 10 min. bruin en gaar.
  • Verhit in een tweede koekenpan 1 el olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe, bak ze goudbruin en schud ze op een bord. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de koekenpan. Schep de rest van de erwten en snijbonen erdoor en bak de groenten in 6-8 min. beetgaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer met de staafmixer de erwten met de wijn. Schenk de slagroom erbij en kook de saus zachtjes in tot de gewenste dikte.
  • Voeg intussen aan het kokende pastawater zout toe en kook de tagliatelle beetgaar.
  • Giet de tagliatelle af en meng met de saus en groenten. Verdeel over 4 borden en leg de karbonades erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Je kunt ook diepvriesdoperwten nemen, die zijn in 2-3 min gaar.
Recepten, styling en breiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

tagliatelle met erwten, snijbonen & karbonade-delicious

Vijf extra receptideeën

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!