nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

stoofschotel met kip, venkel & saffraan

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | |
Saffraan, venkel, zuurbes, zoete ui en sinaasappel. Deze stoofschotel uit Persiana heeft alles in zich om jouw favoriete najaarsstoof te worden.
kooktijd20 minuten
Stoven2 uur 20 minuten
totale tijd2 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 2 uien groot, of 3 kleine uien, grof gesnipperd
  • 8 kipkarbonades groot, zonder vel
  • 1 flinke snuf saffraandraadjes
  • 2 tl komijn gemalen
  • ½ tl kaneel
  • 2 sinaasappels sap
  • 2 venkelknollen groot, boven- en onderkant verwijderd en in kwarten
  • 3 el honing helder
  • 2 handvolle berberisbessen gedroogd of zuurbessen

instructies

  • Zet een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe een flinke scheut (±4 el) ollijfolie in de pan, voeg de ui toe en bak glazig tot de randjes goudbruin worden. Doe de kipkarbonades erbij en bedek ze met de ui zodat de smaak in het vlees kan trekken. Bak tot de karbonades lichtbruin kleuren.
  • Stamp de saffraandraadjes fijn in een vijzel (of met je vingers terwijl je ze in de pan strooit) en doe bij de kip. Roer goed door zodat de kip aan alle kanten met ui en saffraan is bedekt. Doe de komijn, de kaneel, het sinaasappelsap en een flinke snuf peper en zout erbij en roer goed door.
  • Schenk zo veel kokend water in de pan dat de kip onder staat en voeg de venkel en de honing toe. Doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 1 uur zachtjes koken. Roer na een halfuur even door om te voorkomen dat het mengsel aanbakt. Voeg na dat uur de berberisbessen toe en roer voorzichtig door. Laat met een deksel op de pan nog een uur koken. Hoe langzamer en langer je dit gerecht kookt, hoe rijker de smaak wordt.
  • Controleer na 2 uur of de kip en de venkel nog heel zijn en roer alles voorzichtig door. Doe het deksel terug op de pan en laat nog 20 min. garen. Serveer met basmatirijst.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Sabrina Ghayour. Fotografie: Liz & Max Haarala Hamilton. Styling: Kat Mead
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën