delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

stokbrood met gebrande-knoflookboter

aantal 6 | bijgerecht | weekend | mediterraans |
Bowl, huzarensalade, gevulde eieren, garnalencocktail en crêpe-suzettetaart… voor de een ’n feest van herkenning, voor de ander brandnew. Het eten van de jaren zeventig én de kleurige styling hebben we in ons extra dikke zomerfeestnummer vertaald naar nu. Met een uitgebreid buffet waarvan dit stokbrood met gebrande-knoflookboter trots deel uitmaakt. Heel easy om te maken en door de bereiding ziet het er fantastisch uit.
voorbereiding10 minuten
Oven5 minuten
totale tijd15 minuten

ingrediënten

  • 1 zuurdesemstokbrood groot, of 2 kleine
  • 4 tenen knoflook
  • 125 g boter
  • 10 blaadjes laurier verse of gedroogde
  • 5 takjes rozemarijn in stukken
  • olijfolie

instructies

  • Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd het brood om de 3 cm schuin in. Verwarm wat olijfolie en bak de knoflook licht goudbruin en geurend. Roer met veel zwarte peper en zeezout door de boter. Doe in elke snee in het brood wat van de boter en steek er om en om een blaadje laurier of takje rozemarijn in. Bak ze goudbruin onder de grill.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
stokbrood met gebrande knoflookboter | delicious