nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

stamppot met aardappel, pastinaak en zalm

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, winter | hollands |
Een van de vele redactiefavorieten, pastinaakstamppot met zalm van Janneke Philippi. Als je een deel van de aardappels vervangt door groente eet je dubbelgezonde stamppot. De rucola die je erdoor schept is een lekkere combi met zalm en geeft het gerecht net dat peperachtige en meer bite. De mascarpone die je er doorspatelt maakt het heerlijk romig. Een recept om te onthouden!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 kg aardappelen kruimig, geschild, in stukken
  • 750 gr pastinaken geschild, in plakken*
  • 125 gr mascarpone
  • 125 gr rucola jonge
  • chilipeper uit de molen
  • 200 gr almfilet gerookt
  • 1 flinke scheut walnootolie

instructies

  • Kook de aardappelen met de pastinaak in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pastinaak en een scheutje kookvocht tot een fijne puree.
  • Roer de mascarpone door de puree. Schep er tweederde van de rucola met zout en chilipeper naar smaak door.
  • Schep de aardappel- pastinaak stamppot op 4 borden. Leg de zalmfilet erbij en strooi de rest van de rucola erover. Schenk wat walnootolie over de stamppot en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Vervang de pastinaak eventueel door wortels of pompoen.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
stamppot pastinaak-deliciousstamppot pastinaak-delicious

Vijf extra receptideeën