nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

crêpe met spinazie, tomaat en ’n eitje

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | frans |
Vandaag doen we een vega-dag met deze heerlijke spinazie- tomaatcrêpe met een eitje erop. Een gerecht met Franse roots! Altijd fijn, met zo weinig ingrediënten zoiets lekkers maken. Binnen het halfuur klaar, dus ideaal voor een doordeweekse dag. En ook nog met een royale portie spinazie, dus met de groenten zit je goed. Bestrooi de flensjes als ze uit de oven komen met extra nootmuskaat. En maak voor toe zo’n Franse appeltaart met rozemarijnsiroop.  
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 6 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 600 g spinazie
  • nootmuskaat
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 4 eieren

instructies

  • Klop een glad beslag van de bloem, het ei, de melk en een flinke snuf zout. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Schenk een kwart van het beslag in de pan en bak er in 1-2 min. per kant een mooi groot en goudbruin flensje van het beslag. Laat op een bord glijden en bak zo nog 3 flensjes.
  • Snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de laatste 2 el olijfolie en fruit de knoflook 1 min. Voeg in 3-4 porties de spinazie toe. Laat slinken en het vocht helemaal verdampen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verhit de ovengrill voor. Leg de flensjes op een grote ingevette bakplaat of neem 2 bakplaten. Leg de tomaten op de flensjes; laat een brede rand vrij. Verdeel de spinazie erover en klap de zijden iets over de spinazie zodat het ei niet van het flensje loopt.
  • Breek boven elke flensje een ei, bestrooi met zout en peper naar smaak. Schuif de flensjes onder de hete ovengrill en gril de eieren 5-7 min. tot het eiwit gaar is en de dooier naar wens gaar. Blijf erbij, want elke ovengrill is anders!
Voedingswaarde:
calorieën: 465kcal
|
eiwit: 19g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 25g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

Spinazie-tomaatcrèpe - delicious

Vijf extra receptideeën