nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

speltspaghetti en rucolapesto met geroosterde citroen

aantal 4 | bijgerecht, lunchgerecht | | italiaans |
Maak deze speltspaghetti en rucolapesto met geroosterde citroen als lunch of op een zomerse avond als bijgerecht. Rijk aan vitamine B3! Volkoren graanproducten zitten tjokvol voedingstoffen. Spelt is hard op weg om heel populair te worden.

Je kunt speltspaghetti kant-en-klaar kopen, maar als je spelt zelf kookt, kun je er ook een salade van maken. Dus nog zo’n lekker recept op z’n Italiaans, met tomaatjes, mozzarella en basilicum. Gewoon een keer proberen!
voorbereiding15 minuten
oven25 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 1 (bio)citroen, gehalveerd
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 1 bosje rucola
  • 1 bakje of ½ bosje bladpeterselie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 40 g geroosterde pijnboompitten + extra voor erover
  • 25 g versgeraspte parmezaanse kaas + extra voor erbij
  • 400 g speltspaghetti

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de citroen in een ovenvaste schaal en besprenkel met 3 el olijfolie. Rooster de citroen in ± 25 min. gaar en zacht. Laat volledig afkoelen.
  • Pureer voor de rucolapesto de rucola en peterselie met de pijnboompitten en parmezaanse kaas in een keukenmachine. Voeg terwijl de motor draait de rest van de olie toe. Druk het sap en vruchtvlees van de citroen door een zeef (verwijder de pitjeen voeg toe aan de pesto. Voeg 1 tl zoutvlokken toe en meng goed.
  • Kook intussen de speltspaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang daarbij 80 ml van het kookvocht op. Schep de pasta om met de pesto en het opgevangen kookvocht. Schep in diepe borden en strooi er nog wat pijnboompitten en parmezaanse kaas over.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

speltspaghetti met rucolapesto en geroosterde citroen

Vijf extra receptideeën