nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

speculaasdeeg voor gevulde speculaas

aantal 10 | zoet | sinterklaas | hollands |
Gevulde speculaas is een heerlijk kruidige verwennerij. Het is vooral in de decembermaand overal verkrijgbaar, maar speculaasdeeg zelf maken is makkelijk en nóg lekkerder. Extra fijn: kun je het mooi het hele jaar door eten!
Ook heel lekker als de sint weer in het land is: gevulde anijskoekjes met gekonfijte gember.
kooktijd15 minuten
Rusten/oven1 uur 40 minuten
totale tijd1 uur 55 minuten

ingrediënten

  • 110 g boter zacht
  • 150 g basterdsuiker lichtbruin
  • 50 ml karnemelk
  • 250 g bloem gezeefd + extra voor bestuiven
  • 10 g bakpoeder
  • 10 g kaneelpoeder
  • 5 g nootmuskaatpoeder
  • 3 g kruidnagelpoeder
  • 5 g gemberpoeder
  • snuf witte peper
  • ½ ei losgeklopt
  • 1 portie spijs
  • amandelen, hazelnoten of pompoenpitten om te versieren
  • ook nodig: bakblik van 20 x 20 cm ingevet en bodem met bakpapier bekleed

instructies

  • Doe boter, suiker en een snufje zout in een kom en klop romig met de mixer. Voeg de karnemelk, helft van het ei, bloem, bakpoeder en alle specerijen toe en kneed tot een deeg. Maak er een bal van en druk plat. Laat verpakt in plasticfolie minstens 1 uur maar liever 1 nacht in de koelkast rusten. Hoe langer het deeg rust, hoe beter de smaak wordt.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Rol ⅔ van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak of tussen 2 vellen bakpapier uit tot een lap van ± 25 x 25 cm en bekleed er de bodem en de zijkanten van het bakblik mee.
  • Klop het ei los en houd een klein beetje apart om te bestrijken. Meng de spijs met de rest van het ei en een klein beetje water tot een glad en zacht mengsel.
  • Verdeel over de speculaasbodem. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 20 x 20 cm en bedek de bovenkant ermee. Bestrijk met het ei en versier met de noten of zaden.
  • Bak in 35- 40 min. in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen, neem uit de vorm, laat verder afkoelen op een rek en snijd in stukken.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.

 

Homemade spijs

Homemade spijs maakt gevulde speculaas nóg lekkerder. Na het kijken van deze video maak je zelf het allerlekkerste spijs.
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Recept en bereiding: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

speculaasdeeg spijs | delicious

Vijf extra receptideeën