nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij

spaghetti alla carbonara

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
De succesfactoren voor een goede carbonara? De juiste ingrediënten (niet meer dan 5), al dente pasta, smeuïge saus van net gestolde eieren én direct opeten!
Ook lekker: deze snelle variant met paddenstoelen.
voorbereiding25 minuten

ingrediënten

  • 250 g guanciale pancetta of ontbijtspek, in blokjes
  • 500 g spaghetti of bucatini
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 g parmezaanse kaas geraspt
  • 50 ml olijfolie

instructies

  • Bak het spek op middelhoog vuur krokant in 5-10 min. Bestrooi met verse peper en zet apart.
  • Kook de spaghetti beetgaar in 5 l kokend water met 50 g zout. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de kooktijd.
  • Klop de eieren met de extra dooier los in een ruime kom die groot genoeg is om er straks de pasta bij te doen. Zet de geraspte parmezaanse kaas klaar.
  • Giet de pasta af en houd 100 ml kookwater apart.
  • Doe de pasta terug in de pan met het spek, kookwater en de olijfolie. Warm nog een minuutje door.
  • Doe de pasta over in de kom met eieren en meng goed. Serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 978kcal
|
eiwit: 50g
|
vet: 45g
|
koolhydraten: 90g
auteur: delicious.
Recept: Eke Marien
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën