nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
glutenvrij / lactosevrij, vegetarisch

sous-vide prei met dragonmayonaise en krieltjes

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | hollands |
De Bosch ErgoMixx Fresh tover je in no time om tot een vacuümapparaat. Super handig: Zo blijven steaks sappig, wordt vis nóg malser en verse groenten blijven knapperig en mooi van kleur! Dé manier om het beste uit je eten te halen.
Naast vacumeren kun je de ErgoMixx Fresh staafmixer ook gebruiken om eten te marineren en nog veel meer.
voorbereiding30 minuten
kooktijd30 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 el dijonmosterd
  • 1 el dragonazijn
  • 2-3 el verse dragonblaadjes
  • 1 tl sinaasappelzest + 2 plakken sinaasappel
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 kg krieltjes in de schil
  • 2 dikke preien alleen witte stukken in de lengte gehalveerd
  • 8 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 100 g zeekraal

ook nodig

  • ErgoMixx Fresh staafmixer
  • vacuümzak 1.2 l

instructies

  • Doe voor de dragonmayonaise het ei, de mosterd, dragonazijn, dragon, zest en zonnebloemolie in een hoge beker.
  • Zet de ErgoMixx Fresh staafmixer op de bodem en trek hem langzaam omhoog, terwijl je het mengsel pureert. Beweeg de staafmixer eventueel nog een paar keer op en neer. Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken intrekken tot gebruik.
  • Kook intussen de krieltjes in een laagje water met wat zout afgedekt 10 min. Giet af en laat droogstomen met de deksel op de pan. Doe de preistukken met 3 el olijfolie, plakken sinaasappel en tijm in de vacuümzak en trek alle lucht eruit. Dit kun je doen met de vacuümpomp die je op de staafmixer klikt. Laat de preistukken 30 minuten marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en plet ze voorzichtig met een vork.
  • Besprenkel met de rest van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak in ± 30 min. goudbruin en knapperig in de oven.
  • Verwarm intussen een ruime pan water tot 85°C en houd de temperatuur zo constant mogelijk. Hang de zak prei in het water, zorg dat deze de bodem niet raakt.
  • Laat ± 25 min. garen. Neem de prei uit de zak en haal de sinaasappel en tijm eruit. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de prei op de snijkant tot hij mooi kleurt. Leg de prei op de zeekraal en serveer met de dragonmayonaise en geplette kriel.
Voedingswaarde:
calorieën: 875kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 67g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
Tip: Gebruik een verdeelplaatje om de temperatuur constant te houden. Of voeg een scheutje koud water toe als de temperatuur te hoog wordt.
Recept: Hester De Goede. Fotografie & Styling: Twenty Ten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën