delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

soul bowl met pittige kip

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Deze kom salade tjokvol lekkere én gezonde ingrediënten van collega Charlotte Binns-Mcdonald staat in een halfuur op tafel. Vork in de aanslag! Perfect voor een drukke dag.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 500 g rijst zwart
  • 8 kipdijfilets
  • 90 g gochujang*
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl sojasaus
  • ½ teen knoflook geperst
  • 2 nashiperen in reepjes
  • 3 radijsjes in heel dunne plakjes
  • 130 g kimchi
  • 40 g spinazieblaadjes
  • 10 g shisoblaadjes groot, of Thaise basilicumblaadjes
  • 4 eieren gebakken
  • om te bestrooien: zwart en wit sesamzaad geroosterd

instructies

  • Kook de rijst in gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Wrijf intussen de stukken kip in met gochujang en olijfolie. Verhit een geribbelde grillpan op hoog vuur, of maak de barbecue aan. Gril de stukken kip 3 min., keer ze en gril ze in ± 4 min. gaar. Houd ze afgedekt warm.
  • Schep de rijst in een kom om met de sesamolie, sojasaus en knoflook. Snijd de kip in dikke repen. Schep de rijst in kommen. Verdeel er de kipreepjes, nashiperen, radijsjes, kimchi, spinazie, shiso en eieren over. Bestrooi met sesamzaad en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Gochujang is gefermenteerde Koreaanse chilipasta. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en de Oosterse supermarkt.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
soul bowl met pittige kip | delicious