nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

sobanoedels met pikante kip en ingelegde eieren

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | aziatisch |
Dit bijzondere noedelgerecht met pikante kip eet je met sobanoedels, dunne enoki-paddenstoelen en een vel nori. Een lekker licht gerecht dat je eet als klein hoofdgerecht of lunch. De ingelegde eieren - kun je ook de avond van tevoren al maken - krijgen de rijke smaak van zout, zuur en umami en zijn ook super als losse snack.



Niet zo veel tijd en toch een lekker noedelgerecht eten? Maak onze rijstnoedels met biefreepjes!

voorbereiding35 minuten
marineren4 uur
totale tijd4 uur 35 minuten

ingrediënten

  • 4 eieren, hardgekookt, gepeld en gehalveerd
  • 250 ml rijstazijn
  • 250 ml sojasaus
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 200 g kipgehakt*
  • 1 el chilipasta (supermarkt)
  • 4 bosuien, fijngesneden + dungesneden reepjes bosui voor garnering
  • 1 el fijngeraspte gemberwortel
  • 100 g witte shirmisopasta (toko)
  • 750 ml kippenbouillon
  • 270 g sobanoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking, koud gespoeld en uitgelekt
  • 1 vel nori, in stukken (supermarkt of toko)
  • 100 g enoki-paddenstoelen*, bijgesneden
  • shichimi togarashi (Japanse specerijenmelange, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en toko)

instructies

  • Doe de eieren met de azijn en sojasaus in een kom van glas of rvs, géén aluminium. Verzwaar ze met een schoteltje en zet ze 3-4 uur of een hele nacht in de koelkast.
  • Verhit 1 el olie in een steelpan met dikke bodem op matig tot laag vuur. Bak hierin het kippengehakt al roerend met een pollepel in ± 5 min. rul. Voeg de chilipasta toe en laat in 3-4 min. licht karamelliseren. Houd warm.
  • Verhit in een andere steelpan de rest van de olie op matig tot laag vuur. Schep hierin de bosui en gember 3-4 min. om. Voeg de miso en bouillon toe. Verwarm het mengsel en roer tot de miso is opgelost.
  • Verdeel de noedels, misobouillon en nori over kommen. Verdeel het gehakt, de enoki en reepjes bosui erover. Leg er een half ei op en bestrooi met shichimi togarashi.
Voedingswaarde:
calorieën: 525kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
* Kipgehakt koop je bij ruim gesorteerde supermarkten. Of maal 200 g blokjes kipfilet fijn met de keukenmachine of staafmixer. Enoki koop je bij goed gesorteerde groentewinkels en Aziatische winkels.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!