nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

snert met pastinaak

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd | hollands |
Is het onder nul, dan gaat er een pan snert op het vuur! De lekkerste soep maak je al een dag van tevoren, dan is hij extra stevig – lepel rechtop graag – en smaakvol.
kooktijd25 minuten
Koken1 uur 30 minuten
totale tijd1 uur 55 minuten

ingrediënten

  • 500 g spliterwten
  • ½ knolselderij in blokjes
  • 1 prei in ringen
  • 1 pastinaak in blokjes
  • 3 takjes bladselderij blad en takjes gescheiden
  • 4 vleesbouillontabletten
  • 1 varkenshiel* of 2 flinke schouder karbonades
  • 1 slagersrookworst
  • rogge-speltbrood met boter, voor erbij

instructies

  • Breng in een hoge soeppan de spliterwten met de groenten, selderijtakjes, boiullontabletten, 2 l water en de varkenshiel of karbonades aan de kook. Draai het vuur lager en kook de erwten in ± 1½ uur gaar, of tot ze uit elkaar vallen.
  • Neem na 1 uur het vlees uit de pan, verdeel het in stukjes en doe terug in de pan. Leg de rookworst erop en verwarm de snert nog ± 20 min.
  • Haal de worst uit de pan, snijd in plakjes en doe ook terug in de soep. Breng de erwtensoep evt. op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Bewaar soep op een koele plek.
  • Verwarm de snert de volgende dag op laag vuur. Schenk er evt. een extra kop water bij. Roer regelmatig met een houten lepel goed over de bodem van de pan. Serveer royale kommen snert met het selderijblad en het brood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Varkenshiel is bij een enkele supermarkt te koop. Of bestel bij je slager.
Recept & styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
snert erwtensoep - delicious

Vijf extra receptideeën