nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

salade met forel, zuurkool en gepocheerd ei

aantal 4 | hoofdgerecht | | internationaal | glutenvrij
Forel, spruitjes, zuurkool, gepocheerde eieren en avocado leveren samen deze spannende salade op. Maak er een romige dressing bij van eidooier, mosterd en citroensap en serveer de salade lauwwarm.


Ook deze speltsalade maak je met gepocheerd ei & spruitjes & lekker veel groene kruiden!

kooktijd35 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 60 g extra vergine/raw kokosolie
  • 2 sjalotten in ringen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 500 g spruitjes, in kleine stukjes gesneden
  • 150 g zuurkool, uitgelekt
  • 2 zachtgekookte eieren
  • 4 gepocheerde eieren (zie tip hieronder), voor erbij
  • 3 el citroensap
  • 1 tl dijonmosterd
  • 200 g warmgerookte forel in vlokken

instructies

  • Verhit de kokosolie in een koekenpan op matig vuur. Schep hierin de sjalot, knoflook en spruitjes om tot ze licht kleuren. Voeg zout en peper toe en schep de zuurkool erdoor. Houd warm.
  • Halveer de zachtgekookte eieren. Schep de dooiers eruit. Snijd het eiwit in stukjes en schep dit door de spruitjes. Klop de dooiers met het citroensap, de mosterd en wat zout en peper tot een romige dressing. Sprenkel over de salade en serveer lauwwarm met de eieren, forel, avocado en slablaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 370kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
EIEREN POCHEREN doe je zo: kies kakelverse eieren, die hebben steviger eiwit! Breng in een (hapjes)pan een laag water van 5 cm + evt. 1 el azijn aan de kook. Draai het vuur laag en houd het water tegen de kook aan. Pocheer de eieren één voor één. Breek een ei voorzichtig boven een kopje. Roer met een pollepel een kolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de kolk glijden. Door de kolk in het water blijft het eiwit bij de dooier. Pocheer het ei 2-3 min. Neem het met de schuimspaan uit de pan en leg het op een schone theedoek op een diep bord boven een pan heet water.
Wil het nog simpeler? Bekijk onze video delicious. helpt: ei pocheren.
recept Phoebe Wood fotografie Chris Court styling Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
salade met forel, zuurkool en gepocheerd ei
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!