delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

risotto met prei en ansjovis

aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |
Heb jij dat ook? Je krijgt een bord risotto voor je neus en bent in één klap terug in Italië, ook midden in de winter. Deze preirisotto met ansjovis maak je met visfond. Een flinke schep mascarpone erop en klaar ben je, binnen 30 min. Geef er als extra groente gestoomde broccoli bij, besprenkeld met notenolie en bestrooid met gehakte hazelnoten. En doe er gerust wat meer ansjovis in als je dat lekker vindt.


Meer fan van spek dan van ansjovis? Dan is deze risotto met radicchio en gorgonzola voor jou!

kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46 g)
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 kg prei in ringen
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 pot visfond (380 ml)
  • 125 g mascarpone

instructies

  • Schenk de olijfolie uit het blikje ansjovis in een (braad)pan met dikke bodem. Snijd de ansjovis fijn. Verhit de olie, voeg de ansjovis met de sjalot toe en bak 3 min. zachtjes. Schep de prei erdoor en bak zacht in ± 4 min.
  • Voeg de risottorijst toe. Bak de rijst tot de korrels glazig zijn en glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Schenk de visfond in een maatbeker en vul tot 1 liter aan met water.
  • Voeg de aangelengde fond in 3 porties al roerend toe aan de rijst. Laat de rijst het vocht steeds zachtjes kokend helemaal opnemen voor je de volgende portie toevoegt en blijf roeren. Kook de risotto beetgaar in 18-23 min.
  • Neem de risotto van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Laat de risotto 5 min. afgedekt rusten.
  • Schep de risotto op 4 borden en schep er een dot mascarpone op.
Voedingswaarde:
calorieën: 525kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
 
recept Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
risotto met prei en ansjovis

Vijf extra receptideeën