nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

risotto met garnalen en kokosmelk met korianderpesto

aantal | hoofdgerecht, lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks | italiaans |
Om te genieten deze risotto met garnalen. Romige risotto, heerlijke garnalen en een smaakvolle korianderpesto erbij. Deze risotto staat ook nog eens binnen 25 min. op tafel!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1-1¼ l kippen- of milde visbouillon
  • 2 el kokosolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 sjalotten fijngehakt
  • 800 g garnalen middelgroot, rauw, op de staartjes na gepeld, darmkanaal verwijderd
  • 180 ml droge witte wijn
  • 1 ui fijngesneden
  • 300 g carnaroli- of arboriorijst
  • 250 ml kokosmelk
  • korianderblad voor erbij

korianderpesto

  • 25 g korianderblad
  • 2 tenen knoflook
  • 35 g macadamianoten geroosterd
  • 25 g parmezaan geraspt
  • 125 ml macadamia-olie

instructies

  • Doe voor de korianderpesto de koriander met knoflook, macadamia’s en parmezaan in een kleine keukenmachine en mix alles goed. Voeg terwijl de motor draait in een dun straaltjes de macadamia-olie toe tot het een dikke emulsie is. Zet de pesto opzij.
  • Breng de bouillon in een grote sauteerpan op middelhoog vuur aan de kook; houd hem op laag vuur warm.
  • Verhit in een grote sauteerpan 1 eetlepel kokosolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de sjalot toe en verhit ze op laag vuur 2-3 min. tot ze zachter zijn en geuren. Verwijder de staartjes van de helft van de garnalen en hak de garnalen grof. Doe de gehakte en de hele garnalen met 90 ml wijn in de pan en roer tot de garnalen gaan verkleuren. Zet het garnalenmengsel in een kom afgedekt opzij.
  • Zet de pan weer op middelhoog vuur. Voeg de overgebleven eetlepel kokosolie toe en laat de ui en de overgebleven sjalot in 3-4 min. glazig worden. Roer de rijst erdoor en roer 1-2 min. tot de korrels vettig zijn en geuren. Roer de overgebleven 90 ml wijn erdoor en laat hem in 1-2 min. verdampen.
  • Blijf steeds roeren en doe steeds 250 ml hete bouillon bij de rijst, laat hem verdampen voor je opnieuw een portie toevoegt. Ga zo door tot alle de bouillon op is en de rijst romig maar ook licht beetgaar is (dit duurt zo’n 20 min.). Roer de kokosmelk door de rijst en laat hem nog 1 min. zachtjes koken, roer nu ook het garnalenmengsel door de risotto tot alles net goed heet is.
  • Verdeel de risotto over de diepe borden en schep er pesto en koriander op.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

risotto-garnalen-delicious

Vijf extra receptideeën