nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

rijstpudding met marsalakersen

aantal 8 | nagerecht, zoet | feestelijk, weekend | italiaans |
Half rijst, half pudding: de rijst zakt, zodat je een laagje rijstebrij en daarop een laagje pudding krijgt. Zowel lauwwarm als koud heel lekker. Maak de pudding het liefst een dag van tevoren en zet hem een nacht in de koelkast.
En voor de afwisseling: rijst-roompudding met kokos.
voorbereiding55 minuten
kooktijd35 minuten
afkoelen1 uur 10 minuten
totale tijd2 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 625 ml melk
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
  • 1 kaneelstokje
  • 125 ml slagroom
  • 190 g fijne kristalsuiker
  • 150 g arboriorijst
  • 8 grote eieren, losgeklopt
  • 4 el marsala
  • rasp van 1 citroen
  • 1 tl zoutvlokken
  • crème fraîche, voor erbij
  • een ovenschaal, inh. 2 l, ingevet

marsalakersen

  • 400 g diepvrieskersen
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 4 el marsala

instructies

  • Verwarm in een steelpan met dikke bodem de melk met het vanillestokje en zaadjes, het kaneelstokje, de slagroom en suiker en roer op matig vuur tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, neem van het vuur en laat 10 min. trekken.
  • Breng intussen een kleine steelpan met water aan de kook. Kook hierin de rijst in ± 10 min. beetgaar. Giet af en spoel koud af.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zeef de melk boven een kom. Bewaar het vanille- en kaneelstokje. Klop de eieren, marsala, het citroenrasp, de rijst en de zout- vlokken door de melk.
  • Schep het rijstmengsel in de ovenschaal en zorg dat de rijst goed is verspreid. Bak de rijstpudding 30-35 min. tot er grote lucht- bellen op het oppervlak verschijnen en de pudding in het midden wat wiebelig aanvoelt. Neem uit de oven en laat in 30 min. enigszins afkoelen.
  • Verwarm intussen in een steelpan de kersen met de suiker en marsala met het bewaarde vanille- en kaneelstokje op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat in ± 20 min. zonder roeren inkoken tot eenderde.
  • Serveer de rijstpudding lauwwarm of koud met de marsalakersen en crème fraîche.
Voedingswaarde:
calorieën: 425kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
Recepten: Samantha Coutts. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

rijstpudding met marsalakersen - delicious

Vijf extra receptideeën