delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

ragout met hertengehaktballetjes en wilde paddenstoelen

aantal 4 | hoofdgerecht | herfst | scandinavisch |
Laat je inspireren door de Scandinavische keuken en maak deze heerlijke ragout met hertengehaktballetjes. De rijke, aardse smaak van hert en paddenstoelen geven de ragout een heerlijk volle smaak.
Als winters dessert bak je deze heerlijke amandelbessentaartjes.
voorbereiding6 minuten
kooktijd40 minuten
totale tijd46 minuten

ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 4 el dille fijngesneden
  • 500 g hertengehakt bestel bij de wildspecialist
  • 80 g broodkruim vers, wit
  • 1 ei losgeroerd
  • 4 el dijonmosterd
  • 100 g boter
  • 400 g paddenstoelen wilde, gemend, in stukken
  • ½ tl paprikapoeder* gerookt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • ± 380 ml runderfond pot
  • 4 el cognac
  • 150 ml zure room
  • 400 g tagliatelle
  • 1 el maanzaad
  • 3 el bladpeterselie fijngesneden

instructies

  • Verhit 1 el olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui in 3-4 min. glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep in een kom en laat afkoelen. Meng de dille, gehakt, broodkruim, ei, 3 el mosterd en wat zout en peper erdoor. Draai er 30 gehaktballetjes van. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
  • Verhit de resterende el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de gehaktballetjes (in gedeelten) rondom goudbruin en gaar in 6-7 min. Schep ze op een bord. Houd ze afgedekt warm.
  • Verhit in dezelfde koekenpan 40 g boter op hoog vuur. Bak de paddenstoelen al omscheppend 4-5 min. Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en bloem toe en schep 1 min. om. Voeg de runderfond en cognac toe. Laat in 7-8 min. licht binden. Voeg de gehaktballetjes, zure room en de resterende el mosterd toe. Laat 5 min. doorwarmen.
  • Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met maanzaad, de resterende boter, 1 el peterselie en wat zout en peper.
  • Verdeel de pasta en ragout over borden en strooi de rest van de peterselie erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: ben Dearnley. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
hertengehaktballetjesragout met wilde paddenstoelen-delicious

Vijf extra receptideeën