nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

quinoa met geroosterde wortel en kikkererwten

aantal 4 | hoofdgerecht | | internationaal | glutenvrij, lactosevrij
Wij koken graag met de seizoenen. We doen vandaag lekker veel wortel, peterseliewortel en pastinaak in een warme salade met volkorenquinoa. Snel klaar en dus precies goed voor doordeweekse dagen!



Gek op de kruidige smaak van pastinaak? Maak dan ook deze geweldige gratin!

kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 400 g wortels, in meerdere kleuren
  • 300 g peterseliewortel*
  • 300 g pastinaak
  • 300 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 3 el olijfolie
  • 300 g volkorenquinoa
  • sap van 2 limoenen
  • wasabipasta naar smaak
  • 1 bosje koriander fijngesneden
  • 4 el pistachenoten (gezouten), grof gehakt

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Maak de wortels, peterseliewortel en pastinaak schoon, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Schep ze met de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier om met de olijfolie. Spreid goed uit en bestrooi met peper en (kruiden)zout*.
  • Rooster de wortels met de kikkererwten in de voorverwarmde oven 20 min. tot de wortels beetgaar en de kikkererwten knapperig zijn. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de groenten door de quinoa. Voeg het limoensap, wasabi naar smaak en de koriander toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de warme salade op een schaal of 4 borden en bestrooi met de pistachenoten.
Voedingswaarde:
calorieën: 685kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 76g
auteur: delicious.
 
* Net als gewone wortels kun je peterseliewortel rauw, gebakken of gekookt eten. De enorm kruidige smaak is goed voor een lekkere boost in de quinoasalade. Of voeg een paar peterseliewortels toe aan stamppot voor meer smaak. Je koopt ze bij goed gesorteerde supermarkten, groente- of landgoedwinkels.
* Droog verse kruiden als rozemarijn, tijm en oregano op kamertemperatuur, hak ze grof, stop ze samen met grof zeezout in een zoutmolen en je eigen kruidenzout is klaar voor gebruik.
recept, styling, bereiding Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Quinoa met geroosterde wortel en pastinaak
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!