nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

quiche Lorraine

aantal | lunchgerecht, voorgerecht | pasen, weekend | frans |
De klassieke quiche Lorraine is een hartige taart uit Lotharingen. De vulling van geraspte kaas en gerookte spek is verrassend lekker. Zin in meer quiche? Maak ook deze met selderij en roquefort.
voorbereiding50 minuten
kooktijd45 minuten
Oven50 minuten
totale tijd1 uur 35 minuten

ingrediënten

  • 250 g bloem gezeefd
  • 125 g boter of margarine koud, in blokjes + wat extra
  • 2 eierdooiers
  • 3 eieren
  • 200 g rookspek mager
  • 125 ml room
  • nootmuskaat
  • 75 g belegen kaas geraspt
  • extra nodig: lage taartvorm 24 cm Ø, ingevet

instructies

  • Meng de bloem en 125 g boter in een kom. Wrijf de boter tussen de vingers totdat het geheel fijn kruimelig is. Voeg 1 tl zout, de dooiers en 1-2 el ijskoud water toe. Kneed het deeg met de vingertoppen snel tot een soepele bal. Duw het deeg met de muis van de hand uit tot het ± 1 cm dik is. (Of meng alle ingrediënten, zonder het water, in de keukenmachine snel tot een soepel deeg.) Vorm het deeg weer tot een bal en laat het afgedekt in de koelkast ± 30 min. rusten.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap van ½ cm dikte.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg de taartvorm met het deeg. Leg een royaal stuk bakpapier in de vorm en vul deze met oude rijst of overjarige peulvruchten. Bak het deeg ± 10 min. voor in het midden van de oven. Neem de steunvulling eruit en bak de bodem nog eens ± 10 min.
  • Verlaag de temperatuur tot 180°C. Neem de vorm uit de oven. Verhit wat boter in een koekenpan en bak het spek in ± 10 min. zachtjes krokant. Laat het uitlekken op keukenpapier. Klop in een kom 3 eieren los met de room. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat en peper. Vul de vorm met het spek, de kaas en het roommengsel. Bak de quiche Lorraine in ± 25-30 min. gaar in de oven. De quiche Lorraine is lekker met een groene salade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
quiche lorraine-delicious

Vijf extra receptideeën

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!