Potted forel met cornichons

aantal 4 | hapje | feestelijk | internationaal | lactosevrij
Zo heb je forel nog nooit gezien. Zijdezacht en bomvol smaak door de knoflook, citroen en cornichons (oftewel kleine, knapperige augurkjes). Dit is een hapje waar we blij van worden.
Ook een lekker hapje: geroosterde hoisin-kipspiesjes.
voorbereiding15 minutes
wachten1 hour
totale tijd1 hour 15 minutes

Kookgerei

  • potje of schaaltje (inh. ± 300 ml)

ingrediënten

  • 80 g boter
  • 125 g gerookte forelfilet
  • ½ sjalot fijngesneden
  • ½ teen knoflook geperst
  • 2 tl biocitroenrasp
  • 1 tl kappertjes gerookte-paprikapoeder naar smaak
  • 75 g crème fraîche
  • paar dragon blaadjes
  • 1 zuurdesemstokbrood
  • cornichons voor erbij

instructies

  • Smelt de boter in een steelpan op laag vuur, zonder te kleuren, zodat de boter wordt geklaard en de vaste melkbestanddelen naar onder zakken.
  • Pureer in een keukenmachine of met de hakmolen van de staafmixer de forel met de sjalot, de knoflook, het citroenrasp en de kappertjes fijn. Giet de helft van de geklaarde boter erbij en meng goed. Breng de forelmousse op smaak met gerookte-paprikapoeder, peper en evt. nog een beetje zout. Schep de forelmousse in een potje of schaaltje en strijk met de bolle kant van een natte lepel glad.
  • Schenk de rest van de geklaarde boter langzaam op de forelmousse, maar laat de vaste melkbestanddelen achter in het pannetje. Leg de dragonblaadjes in de gesmolten boter. Zet de forelmousse minstens 1 uur in de koelkast zodat de boter weer hard wordt en de smaken goed kunnen intrekken.
  • Serveer de potted forel met sneetjes zuurdesembrood en wat cornichons.
Voedingswaarde:
calorieën: 100kcal
| | |
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
voorbereiden: 1 dag van tevoren
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Laura Vijselaar. Bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!