nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

pittige kip met mangosalsa

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | aziatisch | lactosevrij
Kruidenkip met een spannende mangosalade, uitermate geschikt voor naar het park. Doordat er geen slablaadjes inzitten blijft ie gekoeld lang goed. Als je op de dag zelf niet veel tijd hebt, marineer de kip dan de avond van tevoren en bereid de salsa alvast voor.
kooktijd30 minuten
Oven40 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 2 bosje koriander blaadjes geplukt, steeltjes gehakt
  • 1 bosje bladpeterselie steeltjes, gehakt
  • 3 tenen knoflook grof gesneden
  • 10 cm gemberwortel geschild, grof gesneden
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 groene peper grof gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 2 limoenblaadjes djeroek poeroet*, fijngesneden
  • 2 limoenen bio, sap en rasp
  • 1 hele kip in 8 stukken (vraag je poelier dit te doen) of 6 kippendijen

mangosalsa

  • 2 mango’s in blokjes
  • ¼ komkommer zaad eruit geschraapt, in blokjes
  • 4 bosuitjes fijngesneden
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 1 limoen sap
  • el olijfolie

instructies

  • Maal de koriander- en peterseliesteel, knoflook, gember, zonnebloemolie, groene peper, sojasaus, limoenblad en limoenrasp en -sap in een kleine keukenmachine fijn tot een pasta. Maak met een mes inkervingen in de stukken kip en wrijf ze in met de pasta. Marineer de kip afgedekt minstens 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
  • Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kom en schep er zout en peper naar smaak door.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Leg de stukken kip op een bakplaat en braad ze in 35-40 min. gaar in de oven, keer ze halverwege.
  • Serveer de kip met de mangosalsa en korianderblaadjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Te koop bij de toko (vaak uit de diepvries). Vervang ze evt. door extra limoen- of citroenrasp.

Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

pittige kip met mangosalsa - delicious

Vijf extra receptideeën