nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

pasta met pompoen, pecorino en citroentijmkruim

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | italiaans |
Echt comfortfood deze pasta met milde pompoensaus en lekker veel pecorino.
Heb jij ook zo'n zin in pompoen met druilerig weer? Hier zijn onze 6 lekkerste recepten.
voorbereiding30 minuten
kooktijd2 uur 30 minuten
totale tijd3 uur

ingrediënten

  • 1 butternutpompoen van ± 1,7 kg
  • 550 g desembrood met zaden en pitten, zonder korst en in stukjes gescheurd
  • 1 bosje citroentijm, blaadjes geplukt + extra om te bestrooien
  • 8 el extra vergine olijfolie + extra
  • 500 g rigatoni
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 uien, fijngesneden
  • 60 g pecorino, geraspt + extra om te bestrooien
  • rasp van ½ (bio)citroen
  • bosje rucola

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Leg de pompoen op een bakplaat en rooster in ± 2 uur gaar. Halveer de pompoen, verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees eruit en pureer glad.
  • Verkruimel voor het citroentijmkruim het brood met de helft van de citroentijm en 4 el olie in de keukenmachine. Spreid uit op een bakplaat en bak in ± 15 min. knapperig; schep halverwege om.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en vang daarbij 125 ml van het kookvocht op.
  • Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie op halfhoog vuur. Schep hierin de knoflook en ui ± 5 min. om. Voeg de pompoen- puree, 500 ml water en de rest van de citroentijm toe en verwarm al omscheppend ± 3 min. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur hoger, voeg de pasta, het opgevangen kookvocht, de pecorino en citroenrasp toe en schep om.
  • Verdeel de pasta en rucola over diepe borden. Bestrooi met citroentijmkruim, citroen- tijmblaadjes en pecorino. Besprenkel met olijfolie en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 895kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 124g
auteur: delicious.
Voorbereiden: Laat de pompoen 3 uur roosteren op de dag dat je aan het voorbereiden bent. De pompoenpuree kan afgedekt tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard. Het citroenkruim kan tot 1 week in een afgesloten trommel worden bewaard.
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
pasta met pompoen, pecorino en citroentijmkruim - delicious

Vijf extra receptideeën