delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

pasta met gebakken venkel en citroen-kruidensaus

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, voorjaar | italiaans |
Pasta is prima doordeweeks eten, zeker als je er iets extra lekkers van maakt. Lekker easy te maken en met de frisse smaak van citroen.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 350-400 g tagliatelle
  • 2 grote (of 4 kleine) venkelknollen in parten of kleintjes in kwarten
  • 50 g boter
  • 4 el Italiaanse kruiden fijngesneden
  • 3 bosuitjes in schuine plakjes
  • 150 ml slagroom
  • 2 citroenen schil geraspt,sap geperst
  • 150 g Parmezaanse kaas

instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Kook de venkel ± 7 min. in het pastawater mee.
  • Verwarm voor de pastasaus 35 g boter in een kleine steelpan. Voeg aan de 35 g boter de kruiden, bosuitjes, slagroom en helft van het citroenrasp toe en laat ± 2 min. zacht koken. Voeg aan het kruidenmengsel 2-3 el citroensap toe, verwarm kort, breng royaal op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.
  • Giet de pasta en venkel af. Verwarm voor de venkel 15 g boter in een pan. Neem de venkelstukken eruit, voeg deze met de rest van het citroenrasp toe aan de pan met 15 g boter en laat met deksel zachtjes 5 min. bakken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de pasta terug in de pastapan en roer de citroensaus en 75 g van de kaas erdoor. Bestrooi zowel de venkel als de pasta op het bord met nog wat Parmezaanse kaas. Ook lekker als bijgerecht met karbonades.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Receptuur: Trudelies Schouten. FotografieL Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Mariën
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
pasta venkel-delicious