Passievruchtijs met negronisaus

Passievrucht-ijs met negronisaus - delicious
glutenvrij
aantal 4 | nagerecht | feestelijk | internationaal | glutenvrij
Liefhebber van cocktails? Dit gaat perfect samen met een dessert. De bitterzoete smaak van de negroni in combinatie met het frisse passievruchtijs, vormen een echt power koppel.
Ook een bellini gaat fantastisch in deze trifle met amaretti.
voorbereiding30 minutes
totale tijd3 hours

ingrediënten

  • 10-11 passievruchten* + evt. 1 extra
  • 750 ml vanilleroomijs
  • 125 ml campari*
  • 2 blaadjes gelatine
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • ½ biocitroen, rasp
  • 1 citroen in schijfjes
  • 50 ml gin
  • 50 ml vermouth
  • 1 sinaasappel in schijfjes als garnering

instructies

  • Lepel de passievruchten uit, meet 150 ml sap met pitjes af en kook dat in een steel- pan in tot 100 ml. Laat iets afkoelen. Haal intussen het roomijs uit de vriezer, zodat het iets zachter wordt. Klop in een ruime kom het ijs het ingekookte passiefruitsap met 75 ml campari. Doe het ijs terug in de oorspronkelijke bak en laat bevriezen.
  • Week voor de negronisaus intussen de gelatine in ruim koud water 5 min. Meng de rest van het passiefruitsap met de suiker en citroenrasp aan de kook en laat de suiker oplossen. Neem het sap van het vuur, roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor en laat iets afkoelen. Roer dan de gin, vermouth en resterende 50 ml campari en 100 ml water erdoor en laat afkoelen, terwijl je af en toe roert.
  • Haal het vruchtvlees uit de laatste passievrucht en roer door de negronisaus.
  • Schep in 4 kommen een of twee bollen ijs en doe er een flinke schep negronisaus op. Serveer met schijfjes citroen.
Voedingswaarde:
calorieën: 276kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 10g
|
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
* 1 passievrucht levert ± 15 ml vruchtvlees op. Of neem een pak passiefruitsap uit de koeling, daar zitten alleen geen pitjes in.
Zowel het ijs als de saus kun je makkelijk 1-2 dagen van tevoren maken. Maak de saus evt. zoeter met wat extra suiker en verdun evt. met water.
Recepten: Merijn Tol, Trudelies Schouten, Dosia Brewer. Fotografie, Styling: Marianne Snel. Bereiding: Yvonne Jimmink
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Passievrucht-ijs met negronisaus - delicious