nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

Ottolenghi's panzanella met saffraantomaten en gepekelde rode ui

aantal 4 | lunchgerecht | familietijd | midden-oosters | lactosevrij
Deze panzanella is een klassieker op de Florentijnse menukaart. Het is een salade die valt of staat met de kwaliteit van ingrediënten: haal ze het liefst op de boerenmarkt. Deze versie is er eentje à la Yotam met spannende honing-saffraantomaten. Probeer ook deze panzanella met burrata en avocado.
voorbereiding35 minuten
kooktijd50 minuten
totale tijd1 uur 25 minuten

ingrediënten

  • 8 rijpe tomaten
  • 2 el bloemenhoning
  • 1 buisje saffraan supermarkt
  • 2-3 zuurdesemboterhammen van een
  • paar dagen oud
  • 7 el extra vierge olijfolie geurige groene
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 snackkomkommers
  • 1 rode ui
  • 3-5 el rodewijnazijn
  • 1 bos basilicum

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de tomaten in dikke parten.
  • Verwarm in een steelpan de honing met de saffraan en 2 el olijfolie. Doe de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met het honing-saffraanmengsel. Bestrooi met grof zout. Rooster de tomaten 30-40 min. tot ze zacht zijn en schroeiplekjes hebben.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
  • Scheur het brood in grove stukken en meng met 3 el olijfolie en wat zout. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster goudbruin in 10 min. Meng in een kom de tomaten met het vocht uit de ovenschaal en het geroosterde brood en laat 6-8 min. intrekken.
  • Snijd de bleekselderij in plakjes. Schil de komkommers en snijd in grove, schuine stukken. Snijd de rode ui in halve ringen en meng in een kleine kom met wat zout en 2 el rodewijnazijn. Laat 5 min. intrekken.
  • Meng in een kom alles luchtig. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, evt. nog wat extra rodewijnazijn en zout. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en meng erdoor.
Voedingswaarde:
calorieën: 307kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 26g
auteur: delicious.
Recept: Merijn Tol. Fotografie: Jeroen van der Spek. Stlying: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

Panzanella Ottolenghi - delicious