nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

misopeer – gestoofde peer in miso-karamelsaus

aantal 6 | zoet | | koreaans |
Hoe sluit je een Koreaanse barbecue het beste af? Met echt Koreaanse misopeer. Deze gestoofde peer in miso-karamelsaus is naar het bekende recept van David Chang van Momofuku in New York.     Nog meer weten over miso? Lees hier alle ins & outs!
kooktijd25 minuten
Oven30 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 3 handperen stevig, geschild, doormidden gesneden en klokhuis verwijderd
  • 50 g boter
  • 75 g basterdsuiker donker
  • 100 ml room
  • 50 g Japanse miso
  • sesamijs zwart, toko* of vanilleijs
  • sesamzaad geroosterd

instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 C. smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Roer de basterdsuiker erdoor en laat in 10 min. een beetje karameliseren. Roer de room en miso erdoor en laat zachtjes aan de kook komen. Haal de saus van het vuur. Vul een ovenschaal met de peren en schenk de saus erover. Zet de schaal 30 min. in de oven. Keer de peren na 15 min.
  • Serveer een halve misopeer per persoon, met erbij een bolletje sesamijs of vanille-ijs en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Yokiyo. Bereiding: Jaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

misopeer | delicious

Vijf extra receptideeën