delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

mini-gratins van aardappel, bleekselderij en laguiole-kaas

aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | doordeweeks, weekend, winter, zomer | |
delicious. viert feest! Omdat we tien jaar bestaan, hebben we een nieuw kookboek met maar liefst 212 recepten! In ons nieuwe nummer delen we alvast tien redactiefavorieten hieruit, waaronder deze aardappelgratins met bleekselderij en laguiole-kaas.
voorbereiding15 minuten
kooktijd5 minuten
Oven20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 1 teen knoflook gepeld en gekneusd
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eidooiers
  • snuf nootmuskaat
  • snuf piment
  • 100 g laguiole kaasspeciaalzaak, geraspt
  • 3 aardappels lichtkruimig, geschild en grof geraspt
  • 2 stengels bleekselderij heel fijngesneden
  • ook nodig: 4 soufflé schaaltjes of ovenschaaltjes, ingevet, laag

instructies

  • Voorbereiden
  • Kan de ochtend van tevoren.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de ovenschaaltjes in met wat knoflook. Klop de crème fraîche los met de eidooiers, veel witte peper, een snufje nootmuskaat en piment en 4 el van de kaas. Schep de aardappel en bleekselderij erdoor. Verdeel het aardappelmengsel over de souffléschaaltjes en zet afgedekt tot gebruik koel weg.
  • Bereiden
  • Begin ± 40 min. van tevoren. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de gratins rijkelijk met de rest van de kaas. Bak de gratins in ± 20 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: redactie delicious. Fotografie: Serge Philippi. Bereiding en styling: Janneke Philippi
 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!