nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mediterrane zuurkoolstrudel met zalmfilet

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks, weekend | mediterraans |
Met het bladerdeeg van Tante Fanny zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Verlekker je aan een rijkgevulde zalmstrudel.
voorbereiding15 minuten
kooktijd25 minuten
Oven25 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg
  • 500 g zuurkool vers
  • 125 g kruidenroomkaas vers
  • 8-10 zongedroogde tomaten in reepjes
  • 350 g zalmfilet in blokjes van 2 x 2 cm
  • 1 ei losgeklopt, om te bestrijken

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg met het bakpapier los en leg met papier op de bakplaat.
  • Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken en druk er evt. nog wat meer vocht uit.
  • Strijk de roomkaas over het midden van het deeg in een baan uit. Verdeel er de helft van de reepjes tomaat en vervolgens de zalmfilet over. Verdeel de zuurkool gemengd met de rest van de reepjes tomaat erop.
  • Bestrijk de deegrand dun met ei. Vouw eerst de korte kanten en daarna één voor één de zijkanten over de vulling en rol het deeg tot een strudel op. Leg de strudel met de naad naar beneden in het midden op het bakpapier.
  • Maak in de bovenkant van de strudel enkele inkepingen. Bestrijk de strudel dun met ei en bak in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Tante Fanny
Bekijk deze video voor tips & tricks:
70l-HqWU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

bladerdeeg

Vijf extra receptideeën