Mediterrane zuurkoolstrudel met zalmfilet

bladerdeeg


aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks, weekend | mediterraans |
Met het bladerdeeg van Tante Fanny zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Verlekker je aan een rijkgevulde zalmstrudel.
voorbereiding15 minutes
kooktijd25 minutes
Oven25 minutes
totale tijd40 minutes

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg
  • 500 g zuurkool vers
  • 125 g kruidenroomkaas vers
  • 8-10 zongedroogde tomaten in reepjes
  • 350 g zalmfilet in blokjes van 2 x 2 cm
  • 1 ei losgeklopt, om te bestrijken

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg met het bakpapier los en leg met papier op de bakplaat.
  • Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken en druk er evt. nog wat meer vocht uit.
  • Strijk de roomkaas over het midden van het deeg in een baan uit. Verdeel er de helft van de reepjes tomaat en vervolgens de zalmfilet over. Verdeel de zuurkool gemengd met de rest van de reepjes tomaat erop.
  • Bestrijk de deegrand dun met ei. Vouw eerst de korte kanten en daarna één voor één de zijkanten over de vulling en rol het deeg tot een strudel op. Leg de strudel met de naad naar beneden in het midden op het bakpapier.
  • Maak in de bovenkant van de strudel enkele inkepingen. Bestrijk de strudel dun met ei en bak in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Tante Fanny
Bekijk deze video voor tips & tricks:
70l-HqWU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


bladerdeeg