linguine met linzen, champignons & merguez

linguine met linzen
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | spaans | lactosevrij
Spanje meets Italië met een vleugje uit de Oosterse keuken. In dit gerecht kom je het allemaal tegen! Italiaanse linguine, Spaanse merguez worstjes en linzen uit de Mediterrane keuken. Een explosie van verschillende smaken.
Enthousiast over linguine? Dan is dit gerecht met linguine en broccolipesto iets voor jou!
voorbereiding25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 300 g linguine
  • 1 rode chilipeper
  • 4 merguez lamsworstjes
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 400 g cherrytomaatjes gehalveerd
  • 130 g linzen uitgelekt uit blik
  • handvol basilicumblaadjes

voorraad

  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

instructies

  • Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Druk het vlees uit de worstjes en bak in 3 min. rul. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak nog 1 min.
  • Voeg de champignons toe en bak 3 min. Schep de tomaatjes erdoor en bak 6-8 min. tot de sappen vrijkomen en de tomaatjes zacht zijn. Schep er de linzen door.
  • Giet de pasta af; vang een kop kookvocht op. Schep de linguine met een scheut kookvocht door de linzensaus. Breng op smaak met zout en peper en schep ook de basilicumblaadjes erdoor.
  • Schep de pasta op een schaal of de borden en maak naar wens af met wat extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 751kcal
|
eiwit: 39g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 74g
auteur: delicious.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Dit recept en nog veel meer is te vinden in delicious. magazine nr. 2 'Het grote verwennummer' – februari 2021.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | spaans | lactosevrij
Spanje meets Italië met een vleugje uit de Oosterse keuken. In dit gerecht kom je het allemaal tegen! Italiaanse linguine, Spaanse merguez worstjes en linzen uit de Mediterrane keuken. Een explosie van verschillende smaken.
Enthousiast over linguine? Dan is dit gerecht met linguine en broccolipesto iets voor jou!
voorbereiding25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 300 g linguine
  • 1 rode chilipeper
  • 4 merguez lamsworstjes
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 400 g cherrytomaatjes gehalveerd
  • 130 g linzen uitgelekt uit blik
  • handvol basilicumblaadjes

voorraad

  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

instructies

  • Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Druk het vlees uit de worstjes en bak in 3 min. rul. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak nog 1 min.
  • Voeg de champignons toe en bak 3 min. Schep de tomaatjes erdoor en bak 6-8 min. tot de sappen vrijkomen en de tomaatjes zacht zijn. Schep er de linzen door.
  • Giet de pasta af; vang een kop kookvocht op. Schep de linguine met een scheut kookvocht door de linzensaus. Breng op smaak met zout en peper en schep ook de basilicumblaadjes erdoor.
  • Schep de pasta op een schaal of de borden en maak naar wens af met wat extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 751kcal
|
eiwit: 39g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 74g
auteur: delicious.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Dit recept en nog veel meer is te vinden in delicious. magazine nr. 2 'Het grote verwennummer' – februari 2021.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
linguine met linzen