nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

kwarkbroodjes met rozijnen, steranijs en sinaasappel

aantal 16 | ontbijt | weekend | internationaal |
Versgebakken brood bij het ontbijt zonder dat je extra vroeg op hoeft? Het kán met Rutger's slow gerezen kwarkbroodjes gevuld met zuidvruchten en geurige specerijen.
Probeer ook Rutger's donuts.
voorbereiding35 minuten
kooktijd20 minuten
weken en rijzen5 uur
totale tijd5 uur 55 minuten

ingrediënten

  • 100 g blanke rozijnen
  • 100 g donkere rozijnen
  • 60 ml rum
  • 2-4 stuks steranijs afhankelijke van de grootte
  • 500 g bloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 250 g volle kwark
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 40 g witte basterdsuiker
  • rasp van 1½ biosinaasappel
  • zaadjes van ½ vanillestokje
  • 150 g boter op kamertemperatuur

topping

  • 50 g boter gesmolten
  • 100 g fijne kristalsuiker

instructies

  • Meng 1 ochtend van tevoren de beide soorten rozijnen met de rum en laat ze enkele uren wellen.
  • Maak ’s avonds het deeg. Vijzel de steranijs fijn tot poeder. Doe dit samen met de bloem, gist, kwark, eieren, basterdsuiker, 10 g zout, sinaasappelrasp en vanille in een kom. Kneed hier een deeg van en voeg na enkele minuten kneden geleidelijk aan de boter toe. Kneed het deeg nog een paar minuten door. Omdat het deeg wat plakkerig is, gaat dit makkelijker met een (stand)mixer met deeghaak. Kneed als laatste de gewelde rozijnen door het deeg. Doe het deeg in een kom, dek af met plasticfolie en laat het een uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  • Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes. Maak er bolletjes van en druk ze iets plat. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek ze losjes af met plasticfolie en zet de bakplaat een nacht in de koelkast.
  • Haal de bakplaat 1 uur voordat je de broodjes wilt bakken uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220°Bak de broodjes in 17-22 minuten goudbruin.
  • Bestrijk ze direct na het bakken met de gesmolten boter en doop ze ondersteboven in de fijne suiker.
Voedingswaarde:
calorieën: 315kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 45g
auteur: delicious.
* begin 1 dag van tevoren met dit recept.
Recept: Rutger van den Broek. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Esther de Munnik. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën