nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

kruidnoten met chocolade en abrikozen-mandarijnmarsepein

aantal 40 | gebak, koek | najaar | nederlands |
Er zijn maar weinig mensen die kruidnoten met chocolade kunnen weerstaan. Vul ze met abrikozen-mandarijnmarsepein en ze worden echt gevaarlijk lekker! Ook leuk om te maken als schoencadeautje. 
Nog meer bakken voor sint? Nog zes van onze favorieten!
voorbereiding30 minuten
Oven30 minuten

ingrediënten

  • 1 basis chocoladedeeg (zie recept hieronder)
  • 1 tl gemalen kaneel

vulling

  • 100 g abrikozen in stukjes
  • 100 g marsepein in stukjes
  • 2 mandarijnen bio, rasp

basisdeeg met chocolade

  • 110 g boter zacht
  • 150 g basterdsuiker* lichtbruine
  • 50 ml melk of karnemelk
  • 220 g bloem gezeefd + extra voor bestuiven
  • 30 g cacaopoeder
  • 4 tl bakpoeder gezeefd
  • 4 tl kaneelpoeder
  • 2 tl nootmuskaatpoeder
  • 2 tl kruidnagelpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • ½ tl witte peper gemalen

instructies

  • Maak het chocoladedeeg en voeg de kaneel toe. Laat het deeg rusten.
  • Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Maal voor de vulling in een kleine keukenmachine of het pureerbakje van de staafmixer de abrikozen met de marsepein en de mandarijnenrasp tot een grove pasta.
  • Vorm balletjes van 10 g van het deeg (de grootte van een kleine bitterbal). Druk ze plat en leg op het midden van elk een kleine theelepel vulling. Vorm weer balletjes en leg ze op het bakblik. Bak de kruidnoten 25-30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat de kruidnoten afkoelen op het bakblik.
  • Doe boter, suiker en ¼ tl zout in een kom en klop romig met de mixer. Voeg melk, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en alle specerijen toe en kneed tot een stevige bal. Druk de bal plat tot een schijf en laat ingepakt in plasticfolie minstens 30 min. maar liever een hele nacht in de koelkast rusten. Hoe langer het deeg rust, hoe beter de smaak
  • zich ontwikkelt.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën